StartAkvarellerOm Ethel ForsbergKontakt
Tofflor spikar burkar
Hus och landskap
Hus och landskap del 2
Strand och hav
Strand och hav del 2
Människor & djur

Akvareller

Jag är en iakttagare. Linjer och former fascinerar mig liksom färgnyanserna som ljuset skapar. För att kunna fånga den känsla jag vill förmedla både förenklar och förstärker jag motivet. Genom att välja bort och lägga till kan jag med vatten och färgpigment på papper skapa det uttryck jag söker. Jag drivs av berättarglädje och kärlek till det jag ser.

Ofta arbetar jag med ett motiv repetitivt. Upprepar och varierar, testar en mängd varianter. Successivt flyttar linjerna, formerna och färgerna från motivet in i mig. Om jag målar det tillräckligt mycket blir det mitt!

Min förhoppning är att fler än jag ska känna igen sig och finna glädje i mina akvareller.

Teknik och känsla

I mitt måleri försöker jag fånga och förmedla en känsla som fascinerar mig. Färgpigment och vatten kan låta sig styras man på ett akvarellpapper. Men fullständig kontroll är ofta inte det optimala. Olika pigment "gifter sig" mer eller mindre väl med varandra. Vattnets mängd och rörelse styr former och linjer. Måleriet bjuder på en ändlösa upptäckter av kombinationer av pigment och vatten. Jag arbetar helst med ett fåtal pigment, ofta bara med två, kanske tre. Former och nyanser skapas både medvetet och av tillfälligheter linjer under arbetets gång. Jag betraktar och värderar, försvagar och förstärker för att nå känslan jag vill fånga.

Vill du köpa en akvarell så kontakta mig gärna via e-post ethel@ethelsakvareller.se

Ethels -akvareller © 2012
ethel@ethelsakvareller.se